Letartóztatták a sajószentpéteri gyilkosság gyanúsítottját

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. december 10-én a késő esti órákban lakásuk fürdőszobájában szerelemféltésből, egy disznóöléskor használatos 26 cm összhosszúságú késsel több alkalommal testszerte megszúrta az élettársát.

A sértett a szúrások következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására. A bűncselekmény pontos jogi minősítésének megállapítása a nyomozás további feladatát képezi.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével. Mindezen okokat mérlegelve a járásbíróság 2024. január 13. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

A vasárnapi szörnyű esetről kiderült, hogy a pár gyermekei, egy 9 és egy 11 éves lány végignézték az édesanyjuk meggyilkolását.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek